Cache-Control: max-age=30 Cache-Control: must-revalidate
Wageningse Dansgroep
Wieledansers

Dansen bij de Wieledansers betekent:

Kennismaken met muziek en dans van allerlei culturen, maar ook met andere dansers; gezelligheid, ontspanning en inspanning, ja voor sommigen zelfs conditietraining. We dansen een breed repertoire volksdansen uit Amerika, Balkan, Turkije, Engeland, Israël, Rusland, enz.

De Wageningse Dansgroep Wieledansers - kortweg “de Wieledansers” - is een gezellige groep mensen met een passie voor internationale volksdans, folklore en muziek. Enthousiast komen ze elke week samen om onder deskundige leiding nieuwe dansen aan te leren en geleerde dansen te onderhouden.

Een belangrijk kenmerk van volksdansen is het dansen in een groep. Samen krijg je gevoel voor de maat en de muziek. Hierdoor is het niet moeilijk om te leren.

Naast het volgen van de reguliere lessen laten de Wieledansers ook wel eens dansen zien in het openbaar. Bij evenementen als het Belmondofestival, Leeffestival en Molenmarkt kan het publiek meeproeven van de gezellige sfeer die zo kenmerkend is voor volksdansen.

Regelmatig is er een danscafé dat ook voor niet-leden toegankelijk is. Kom ook eens langs om te genieten van muziek, volksdansen of een praatje aan de bar!

Verder worden elk jaar enkele workshops georganiseerd voor een breder publiek.

Als je nieuwsgierig bent geworden, neem dan contact op (zie hieronder) of kom eens kijken bij een les of danscafé.

Contact

Secretariaat: Hendra Willemen, 0317-425811
email: wieledansers@yahoo.com


 
 

Rouwadvertentie Hanke

Op 11 september 2018 is onze dansleidster Hanke Bloksma onverwacht overleden. Judith Boogaard-Pronk was bereid om tijdelijk onze groep te leiden en heeft ons geholpen om het plezier in dansen terug te vinden.
Vanaf januari 2019 hebben wij weer een eigen dansleidster, Marieke Scheijgrond, en maken wij een nieuwe start.

Bijgewerkt 18-12-2018

sleutelwoorden

wieledansers wageningen dansgroep volksdans volksdansen werelddans werelddansen muziek etnisch instuif instuiven danscafe folk folkdance folkdancing folklore international ethnic dance ball bloksma wielendansers