Wageningse Dansgroep
Wieledansers

Workshops en cursussen

Workshop Iers, o.l.v. Koosje Schouten

Koosje Schouten studeerde Folkloristische en Moderne Dans aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts. De liefde voor de Ierse dans kwam toen zij Riverdance live zag. Zij was vastbesloten deze uitdagende dansstijl onder de knie te krijgen bij Wilmar Remmelts (CRN) en Eileen Plater (Coimisiun) in Manchester.
Nu danst Koosje al jaren mee als danseres in de theatervoorstellingen van de Keltische Folkband Rapalje: 'Celtic Fire', 'Celtic Nights' en 'Hearts of Steel' - en heeft in Amerika en Canada opgetreden met het internationale folkloristische gezelschap 'Les Sortiléges' en met de Ierse show 'The Magic of Ireland'.


Workshop Zang, o.l.v. Rosalie Krijger

Rosalie Krijger heeft veel ervaring als koordirigent en als zangeres bij Volksdansorkest Rominka.
Het repertoire van de workshop zal bestaan uit Nederlandstalige en anders-talige liederen. Vooral folklore maar ook andere teksten.
Noten lezen is geen voorwaarde. Geschoold of ongeschoold, iedereen kan meedoen en krijgt aandacht op eigen niveau.


Workshop Turks, o.l.v. Baykal Dogan

Baykal Dogan studeerde dans en muziek in Istanbul. Baykal liep stage in Azerbeidzjan en specialiseerde zich in dansen uit de Kaukasische regio (Armenië, Georgië, Azerbeidzjan, Dagestan, Ossetië en natuurlijk Turkije). Daarna was hij meer dan 10 jaar professioneel danser en slagwerker, eerst in Turkije en daarna bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Baykal heeft aan Codarts (conservatorium van Rotterdam) een masteropleiding Turkse en Flamencomuziek afgerond. Hij werkte al eerder als choreograaf met Paloina en werkt daarnaast als docent dans en muziek. In de afgelopen jaren heeft hij slagwerkles gegeven aan de dansers.


Kennismakingscursus, o.l.v. Hanke Bloksma


Aanmelden alle workshops en cursussen:

Liefst telefonisch: Els te Brinke, 0317-421836, tenzij anders aangegeven.


Bijgewerkt: 24-5-2018