Wageningse Dansgroep
Wieledansers

Dansen bij de Wieledansers betekent:

Kennismaken met muziek en dans van allerlei culturen, maar ook met andere dansers; gezelligheid, ontspanning en inspanning, ja voor sommigen zelfs conditietraining. We dansen een breed repertoire volksdansen uit Amerika, Balkan, Turkije, Engeland, Israël, Rusland, enz. onder leiding van Marieke Scheijgrond.

De Wageningse Dansgroep Wieledansers - kortweg “de Wieledansers” - is een gezellige groep mensen met een passie voor internationale volksdans, folklore en muziek. Enthousiast komen ze elke week samen om onder deskundige leiding nieuwe dansen aan te leren en geleerde dansen te onderhouden.

Een belangrijk kenmerk van volksdansen is het dansen in een groep. Samen krijg je gevoel voor de maat en de muziek. Hierdoor is het niet moeilijk om te leren.

Naast het volgen van de reguliere lessen laten de Wieledansers ook wel eens dansen zien in het openbaar. Bij evenementen als het Belmondofestival, Leeffestival en Molenmarkt kan het publiek meeproeven van de gezellige sfeer die zo kenmerkend is voor volksdansen.

Regelmatig is er een danscafé dat ook voor niet-leden toegankelijk is. Kom ook eens langs om te genieten van muziek, volksdansen of een praatje aan de bar!

Verder worden elk jaar enkele workshops georganiseerd voor een breder publiek.

Om een indruk te krijgen van hoe enkele van onze leden het dansen persoonlijk ervaren, zie:
Stad Wageningen 24 november 2021 en
Stad Wageningen 22 januari 2022 .

Als je nieuwsgierig bent geworden, neem dan contact op (zie hieronder) of kom eens kijken bij een les of danscafé.

Contact

Secretariaat: Hendra Willemen, 0317-425811
email: wieledansers@yahoo.com

 
 

 
Op 11 september 2018 is onze fantastische dansleidster Hanke Bloksma overleden.
Kijk hier voor haar In memoriam.

 
 

Bijgewerkt 21-5-2022

sleutelwoorden

wieledansers wageningen dansgroep volksdans volksdansen werelddans werelddansen muziek etnisch instuif instuiven danscafe folk folkdance folkdancing folklore international ethnic dance ball wieldansers wielendansers